BG EN

ЛЕТЕН УНИВЕРСИТЕТ „СТРАНДЖА ПЛАНИНА И НЕЙНАТА РОЛЯ В ПРЕНОСА НА ЦИВИЛИЗАЦИИ ИЗТОК - ЗАПАД” 2013 г

 

В края на септември 2013 г. за тринадесета поредна година се проведе Българо-турският летен университет „Странджа планина и преноса на цивилизации Изток-Запад“. Годината е паметна не само поради новите знания и емоции, а и с именуването на музея в гр. Малко Търново на името на проф. Александър Фол. Също така бе открита и паметна плоча в негова чест, където всеки може да поднесе своята почит и уважение към делото на големия наш учен. В Летния университет освен студенти и преподаватели от УниБИТ участваха студенти и преподаватели от ЮЗУ – Благоевград и преподаватели от Тракийския университет в Одрин.

Традиционно Летният университет бе открит с лекция на проф. Валерия Фол. Ивелина Иванова, директор на ИМ Малко Търново и заместник кмета на гр. МалкоТърново приветстваха студентите.

Тазгодишната програма отново включваше посещение на обекти в българска и турска Странджа. Лекции на терен изнесоха проф. дин Валерия Фол, проф. дин Калин Порожанов, проф. Енгин Бексач, доц. д-р Валентин Китанов, гл. ас. д-р Александър Порталски, ас. Диана Стоянова и Ивелина Иванова.

Благодарение на доброто сътрудничество между различните институции: УниБИТ, общините Малко Търново и Къркларели и ИМ Малко Търново избраният маршрут от двете страни на границата отново бе интересен и всеобхватен, а студентите доволни и вдъхновени.

 

Важна информация:

 

В медиите:

- статия във в. Аз Буки

- статия във в. Десант

- статия в БНР Христо Ботев

- статия и видео във Флагман

- статия във Флагман

- статия в БЛИЦ

- статия в BURGAS NEWS

- статия в Будител

- статия във Фокус

- статия във Фокус

- статия в Коментатор

- статия

- статия